Allnature Himalájská sůl černá—500 g

Allnature Himalájská sůl černá—500 g

Himálajská sůl černá je speciální druh vulkanické nerafinované soli s velmi specifickou a výrazně siřičitou vůní, která připomíná vejce. Využijete ji hlavně v indické kuchyni, ale i jako přísadu do různých salátů.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3483816 | Zbozi: 18137520

Popis produktu

Himálajská sůl čermá je speciální druh vulkanické nerafinované soli s velmi specifickou a výrazně siřičitou vůní, která připomíná vejce. Využijete ji hlavně v indické kuchyni, ale i jako přísadu do různých salátů.

Užití

Himálajské černé soli se v její domovině Indii a Pákistánu říká kala namak nebo sanchal.
Ve skutečnosti není černá, ale růžová, cihlově červená nebo šedá, což způsobuje vysoký obsah železa a dalších minerálních látek. Černá sůl se těží v sopečných oblastech Indie a Pákistánu a není bělená ani rafinovaná, takže si zachovává maximální množství cenných stopových prvků.
Bez černé soli se neobejdete v indické kuchyni, kde se přidává do salátů, čatní, pickles, kořenící směsi chaat masala a do mnoha dalších pokrmů. Díky tomu, že má údajně chladivé účinky, tak se s její pomocí dochucují i chladivé letní nápoje, z nichž je nejslavnější kmínem ovoněný Jal Jeera, nebo se může dát na plátek jablka či banánu.

Dávkování

Dle potřeby

Příbalový léták