Gallax—kapky 30 ml

Gallax—kapky 30 ml

Humánní léčivý přípravek

Gallax je indikován k léčbě dospělých v případech akutní funkční zácpy a k občasnému použití pro usnadnění vyprázdnění při chronické zácpě. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 3127058 | Zbozi: 18109127

Popis produktu

Gallax je indikován k léčbě dospělých v případech akutní funkční zácpy a k občasnému použití pro usnadnění vyprázdnění při chronické zácpě. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

NATRII PICOSULFAS MONOHYDRICUS

Užití

Pikosulfát sodný, léčivá látka přípravku Gallax, patří mezi laxativa (látky s projímavým účinkem).
Gallax je místně působící laxativum, které způsobuje stimulaci peristaltiky (vlnovitý pohyb stěn) tlustého střeva a změkčení stolice.
Gallax se používá - u pacientů trpících akutní zácpou; - k občasnému použití pro usnadnění vyprázdnění při chronické zácpě.
Gallax je určen pouze ke krátkodobému užívání. Pokud se do 14 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Dávkování

Není-li lékařem předepsáno jinak, jsou doporučeny následující dávky (1 ml = 15 kapek): 10 — 20 kapek (5 — 10 mg) denně.
Gallax je určen pouze ke krátkodobému podávání, nejdéle dva týdny při každodenním podávání, a to jak po konzultaci, tak i bez konzultace s lékařem.
Gallax se zpravidla podává večer před spaním, vyprázdnění nastává následující den ráno.

Kontraindikace

Gallax je kontraindikován u pacientů: - s hypersenzitivitou na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku - se střevní neprůchodností nebo střevní obstrukcí, - se závažnou bolestí a/nebo horečnatými akutními břišními onemocněními (např. při apendicitis) spojenými s nauzeou a zvracením - s akutními zánětlivými střevními onemocněními - se závažnou dehydratací.

Složení

Léčivou látkou je Natrii picosulfas monohydricus 7,5 mg v 1 ml (= 15 kapkách) roztoku. - Dalšími pomocnými látkami jsou natrium-benzoát, sorbitol 70% nekrystalizující, dihydrát natrium-citrátu, monohydrát kyseliny citronové, čištěná voda.

Příbalový léták