Hraška pikantní —250 g

Hraška pikantní —250 g

Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalení řízků.Využijeme namísto bílé mouky a vejce při přípravě klasických receptů na bramboráky, lívance, karbanátky, sekanou, bešamelu, pomazánek, polévek omáček.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594056220014 | Zbozi: 18104905

Popis produktu

Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalení řízků.Využijeme namísto bílé mouky a vejce při přípravě klasických receptů na bramboráky, lívance, karbanátky, sekanou, bešamelu, pomazánek, polévek omáček.

Užití

Obalování řízků v těstíčku z Hrašky
Směs Hraška rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Připravíme řízky.
Řízek namočíme v těstíčku, těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy horkého oleje tak, aby lehce plaval.
Je-li tuk správně rozehřátý, povrch těstíčka se rychle zatáhne, řízek se nepřilepí ke dnu pánve a není mastný.
Při smažení řízky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmaženo, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Příprava karbanátků, bramboráků sekané
Hrašku v klasických receptech využijeme namísto bílé mouky a vejce.
Připrava omáček, bešamelu, pomazánek, majonéz z Hrašky
Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Obdobně připravíme omáčku, bešamel, pomazánku, majonézu aj.
Podrobné návody a recepty www.hraska.cz nebo www.facebook.com/Hraska

Dávkování

Polévka (6 g Hrašky na 300 ml polévky; Hrašku vaříme 1:50 s vodou)
Omáčka (10 g Hrašky na 120 ml omáčky; Hrašku vaříme 1:12 s vodou nebo mlékem)
Zapékání, bešamel (20 g Hrašky na 350 g bešamelu; Hrašku vaříme 1:5 s vodou nebo mlékem)
Pomazánky (15 g Hrašky na 100 ml omáčky; Hrašku vaříme 1:6 s vodou nebo mlékem)
Smažení v těstíčku (25 g Hrašky na 100 g řízků, Hrašku smícháme 1:2 s vodou)
Náhrada vejce tj. 1 vejce = cca 20 g Hrašky (1 polévková lžíce) + 40 ml vody.
Podrobné návody a recepty www.hraska.cz nebo www.facebook.com/Hraska

Poznámka

V praxi se stále častěji setkáváme s nedostatečným provařováním mouk.
Každá mouka by se v pokrmu měla povařit minimálně 20 minut, jinak je těžko stravitelná. Nedostatečně provařená HRASKA má nahořklou chuť a je cítit po hrachu.
HRAŠKA by se měla vždy dobře provařit, alespoň 20 minut od okamžiku, kdy ji přivedeme k varu. Pak je její chuť lahodná, je dobře stravitelná a není cítit po hrachu.
V praxi se osvědčilo zalévat pokrm horkou vodou či mlékem. Tím se výrazně zkrátí doba, kdy začne Hraška vařit a zmenší se i připalování pokrmu.
Důležité je, že HRAŠKA není jen obyčejná mouka, má vysoký obsah vlákniny a je zdrojem hořčíku, zinku, železa a draslíku. Má vysoký obsah bílkovin. Ve 100 g Hrašky je 23 g bílkovin.

Složení

Hrách (70 %), směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl s obsahem 40 % draslíku, směs koření, chilli.
Údaje o firmě
Ceria, s.r.o., je česká rodinná firma s mnohaletými zkušenostmi v oboru zdravé výživy.
Naším cílem je umožnit přípravu takových zdravých jídel, ke kterým si může každý najít cestu pro jejich chutnost. Klademe důraz na zdravotní prospěšnost výrobků, a proto nepoužíváme syntetické a geneticky manipulované suroviny.
Zaměřili jsme se na výrobu bílkovinných koncentrátů rostlinného původu, obalovacích a chutících směsí.
Naše výrobky jsou:
Chutné + Zdravé + Rychlé + Ekologické + Etické.

Příbalový léták