Křupky kukuřičné jemně solené—100 g

Jemně solené kukuřičné křupky s minimálním obsahem oleje. Vhodné pro přímou spotřebu i jako příloha. Výborná alternativa pro zdravější mlsání. Není vyrobeno z GMO surovin. Bezlepkový výrobek. Zdroj vlákniny.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2949601 | Zbozi: 18109967

Popis produktu

Jemně solené kukuřičné křupky s minimálním obsahem oleje. Vhodné pro přímou spotřebu i jako příloha. Výborná alternativa pro zdravější mlsání. Není vyrobeno z GMO surovin. Bezlepkový výrobek. Zdroj vlákniny.

Užití

Jemně solené kukuřičné křupky s minimálním obsahem oleje jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné, nahrazují pečivo lidem, trpícím celiakií. Vhodné pro přímou spotřebu i jako příloha. Křupky bez lepku a s 1% soli jsou vhodné pro děti, ale i pro dospělé, kterým záleží na zdravém způsobu výživy.

Dávkování

Dle chuti a potřeby.

Příznaky

U batolat: neprospívá na váze, zvětšené bříško, nervozita, svalová slabost, zácpa, nedostatek železa, chudokrevnost.
U školáků: nevysvětlitelná porucha růstu, ztráty na váze, opakující se nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitaminu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, izolovaný deficit IgA.
U dospělých: nevysvětlitelná ztráta na váze (u žen hlavně po porodu), nevysvětlitelné pravidelně se opakující nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitaminu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, neplodnost mužů a žen, nejasná příčina osteopenie, atropatie, únavového syndromu, vaskulitidy, mikroskopické kolitidy, dráždivého tračníku, polyneuropatie, ataxie, myopatie, epilepsie s nálezem na CT nebo NMR, izolovaný deficit Iga.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Fakta

Proč výrobky z kukuřice?
Kukuřice obsahuje bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, fosfor, železo, měď, nikl i vzácné prvky selen, kobalt, jód a bor. Jsou vhodné při redukčních dietách, protože jejich optimální obsah uhlohydrátů napomáhá spalování přebytečných tuků.

Poznámka

Celiakie souvisí s nesnášenlivosti lepku, což je bílkovina ve vrchní části obilných zrn. U lidí geneticky zatížených vede k nepřiměřené reakci imunitního systému. U dospělých se nemoc projevuje obvykle průjmy, v atypických formách chudokrevností či postižením jater. V zemi touto nemocí trpí zhruba 40.000 lidí, pro něž je jedinou možností léčby dodržovat přísnou bezlepkovou dietu.

Složení

Údaje o firmě
Informace o firmě REJ s. r. o.
Společnost REJ z jihočeské Plané nad Lužnicí se zabývá výrobou a prodejem tradičních plněných perníků dle vlastní receptury, sušenek a dalšího pečiva s přidanou hodnotou, bezlepkových křupek pro děti a celiaky, čajů, celozrnných můsli a těstovin. Na vývoji nutričně výhodnějších produktů spolupracuje s Ing. Petrem Havlíčkem. www.vitecojite.eu
Výrobky jsou vhodné nejen pro celiaky, ale díky minimálnímu obsahu soli (do 0,5%) jsou vhodné i pro nejmenší děti. Dříve byly křupky uváděny na trh pod značkou PEKKOS, od r. 2012 postupně došlo k inovaci obalů a sjednocení výrobků pod značku REJ Gluten
Free.

Příbalový léták