Stratamark—gel 50 g

Stratamark—gel 50 g

Zdravotnický prostředek

Stratamark je rychleschnoucí nelepivý průhledný silikonový gel určený k léčbě a prevenci strií. Používá se pro prevenci jejich vzniku a ke zjemnění a vyhlazení existujících strií, ke snížení zarudnutí a zmírnění svědění a pocitů nepohodlí ve striích.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 2878925 | Zbozi: 18117922

Popis produktu

Stratamark je rychleschnoucí nelepivý průhledný silikonový gel určený k léčbě a prevenci strií. Používá se pro prevenci jejich vzniku a ke zjemnění a vyhlazení existujících strií, ke snížení zarudnutí a zmírnění svědění a pocitů nepohodlí ve striích.

Účinné látky

Polydimetylsiloxany
Siloxany
Alkylmetyl silikony

Užití

Stratamark byl vyvinut pro léčbu a prevenci všech typů strií, zvláště těch pokrývajících větší plochy. Tyto vznikají důsledkem těhotenství, rychlého růstu v období dospívání, přírůstku tělesné hmotnosti nebo kulturistiky. Stratamark se používá ke zjemnění a vyhlazení strií, ke snížení zarudnutí a změn jejich barvy, stejně jako ke zmírnění svědění a pocitů nepohodlí ve striích. - Prevence vzniku strií v průběhu těhotentství. - Prevence vzniku strií v období rychlého růstu. - Léčba již existujících strií.

Dávkování

Přesvědčte se, že kůže je čistá a suchá. Konečky prstů naneste na příslušná místa velmi tenkou vrstvu gelu Stratamark, rovnoměrně rozetřete ve velmi tenké vrstvě a nechte gel zaschnout. Stratamark by se měl aplikovat jednou denně nebo po každém umytí. Pro dosažení nejlepších výsledků by měl být Stratamark v nepřetržitém kontaktu s kůží (24 hodin denně).
Při správném použití by měl Stratamark zaschnout během 3-4 minut. Pokud gel zasychá déle, pravděpodobně jste nanesla příliš velké množství. Zde platí pravidlo „méně je více“.
Jemně odstraňte přebytečný gel ručníkem anebo papírovým ubrouskem a nechte dále zasychat. Jakmile Stratamark zaschne, můžete jej překrýt spodním prádlem, opalovacími přípravky anebo kosmetikou.
Stratamark lze po aplikaci snadno odstranit z Vašich rukou: umyjte si ruce tekutým mýdlem a teplou vodou. Opakujte podle potřeby.

Prevence

  • Prevence vzniku strií v průběhu těhotentství.
  • Prevence vzniku strií v období rychlého růstu.

Kontraindikace

Stratamark by se neměl aplikovat na popáleniny III. stupně a otevřené rány.
Stratamark by neměl přijít do styku se sliznicemi nebo očima.
Stratamark by se neměl nanášet na jiné přípravky určené pro léčbu kůže bez porady s lékařem.

Vedlejší příznaky

Stratamark může způsobit skvrny na oblečení, pokud není řádně zaschlý.
Jen k vnějšímu užití.
V případě výskytu podráždění přerušte léčbu a kontaktujte svého ošetřujícího lékaře.

Fakta

Stratamark se snadno aplikuje na jakékoliv místo na kůži, včetně obnažených a citlivých oblastí. Stratamark byl vyvinut pro snadné nanášení na velké plochy těla, a proto je ideální pro použití na hýždě, břicho, stehna, prsa a záda. Pokud je Stratamark užíván dle pokynů, vytváří po zaschnutí ochrannou silikonovou vrstvu, která propouští vzduch a je voděodolná, čímž strie hydratuje a chrání a umožňuje kůži normalizovat cyklus tvorby kolagenu.
Tuba s obsahem 50 g gelu obsahuje dostatečné množství gelu pro přibližně dvouměsíční léčbu žen v pozdních fázích těhotenství.

Poznámka

Strie ((pajizévky, striae distensae) jsou druh tenkých zploštělých jizev. V raných stádiích je strie mírně vyvýšená, růžově až červeně zabarvená, postupem času její barva nabývá světle fialový odstín, až nakonec zbělá a poklesne s jemně vrásčitými linkami.

Složení

Polydimetylsiloxany, Siloxany, Alkylmetyl silikony.
Údaje o firmě
Wwww.axonia.cz, www.stratamark.net

Příbalový léták